donderdag 9 juni 2005

Playa del Carmen

We slapen lekker lang uit en besluiten na het ontbijt naar het hagelwitte strand te trekken. Onder een palmboom parasol genieten we van een boekje op een ligbed en af en toe nemen we een duik in het water. De golven zijn hoog en de zee is best wild. Nadat ik een borrel binnen krijg, hou ik het voor bekeken. We lunchen in de regen. De weergoden zijn ons deze keer niet goed gezind. Heel de namiddag blijft het overtrokken en de zon komt maar af en toe piepen. We lopen dan maar wat rond in het bruisende stadje en breken ons hoofd over een gedichtje voor Adriaan. We willen in stijl afscheid nemen.

's Avonds dineren we in een gezellig restaurantje en we bestellen uiteraard weer een cocktail. Wanneer de over vraagt: ‘large or medium’, zeggen we overmoedig ‘large’. De super grote cocktails die worden aangedragen, verrassen iedereen. Ilse en Jeroen hadden nog een huwelijkscadeau tegoed en Adriaan zorgde ervoor dat hun hotelkamer versierd werd met rozenblaadjes. In het restaurant zelf worden ze getrakteerd op een heuse serenade. Een groepje muzikanten komt de tent wat opfleuren tijdens het dessert. Er is gezorgd voor een chocolade taart en er wordt gesmuld.

Na het eten nemen we plaats in een strandbar waar ze een vuurshow opvoeren. Daar lezen we ons gedichtje voor, ieder om beurt een strofe. Iedereen passeert de revue want alle elementen van de reis zijn er in verwerkt. Jammer genoeg is het erg lawaaierig maar we hebben de tekst opgeschreven zodat Adriaan het in alle rust nog eens kan nalezen. Hij is in ieder geval blij verrast. Met z’n allen nog eens op de foto. De jeugd blijft nog verder feesten maar wij houden het voor bekeken en gaan via het strand terug naar het hotel voor onze laatste nacht in Playa del Carmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten