zondag 5 juni 2011

Lissabon - Laatste uurtjes

Onze laatste dag is alweer aangebroken. De laatste uurtjes in Lissabon brengen we door in Alfama, voor ons toch het mooiste gedeelte van Lissabon. De volkswijk in echt een schilderachtig doolhof van steile steegjes waar we lekker doorheen kuieren en waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Hier lijkt het of we terug in de tijd gaan. Overal hangt de was buiten te drogen en zitten de bewoners op een stoeltje voor hun huis. We vergapen ons een laatste keer aan de kleurrijke mozaïeken, prachtige doorkijkjes en pittoreske binnenplaatsen. 


Lissabon heeft heel veel musea maar wij geven tijdens deze vakantie de voorkeur aan buitenactiviteiten, omdat wij nu al vijf dagen lang gezegend zijn met een aangename temperatuur en een strakblauwe lucht. Na een lange winter, willen we daar natuurlijk optimaal van genieten. Voor het Monastery of Sao Vicente de Fora maken we graag een kleine uitzondering. Het is een 17-eeuws klooster en één van de meest belangrijke gebouwen van de stad en de begraafplaats van de meeste Portugese koningen. Een standbeeld van de treurende moeder waakt bij het graf van de in 1908 vermoorde koning Carlos I en zijn opvolger Prins Luis Filipe.  We klimmen naar boven op het dak en wanneer we de deur openen, zijn we in eerste instantie verblind door het felle licht. Het dak is omringt door hagelwitte torentjes. De felblauwe lucht geeft een prachtig contrast met al dat wit om ons heen. Het is letterlijk oogverblindend. We genieten van de rust en het schitterende uitzicht over de stad. Wanneer er andere toeristen boven komen, verdwijnt voor ons de magie van deze plek. We besluiten weer naar beneden te gaan.



Ondertussen is het tijd om terug naar het hotel af te zakken, uit te checken en een taxi te nemen naar de luchthaven. Het was een heerlijke citytrip! Lissabon is een fijne stad om doorheen te dwalen, de kleurrijke mozaïeken te bewonderen, te genieten van schitterende uitzichten en heerlijk te relaxen op gezellige terrasjes. Sintra heeft ons echter het meest kunnen bekoren en dat is een plek waar we zeker nog eens willen terugkeren. Maar volgend jaar, dan zoeken we weer een nieuwe bestemming om onze vriendschap te vieren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten