zaterdag 11 november 2017

Amsterdam - Centrum

Het blijft bijzonder om de halve wereld over te reizen om de mooiste plekken te ontdekken, maar ook in Europa, bij onze noorderburen bij voorbeeld zijn er leuke steden te ontdekken. Annick is jarig geweest en daarom hebben we een weekendje Amsterdam geboekt. Wie Amsterdam zegt denkt coffeeshops en de walletjes maar de stad heeft zoveel meer te bieden. Tal van musea, monumenten en niet te vergeten de meest fotogenieke grachtengordel van ruim 100 km lang. Op citytrip in Amsterdam is eigenlijk ook een beetje een reis rond de wereld: Hier kan je meer dan 180 nationaliteiten proeven in gezellige restaurants. Wist je trouwens dat Amsterdam meer fietsen dan inwoners telt? De stad is met z’n wirwar aan hippe buurten, 19de-eeuwse wijken en drukke winkelstraten dan ook hét speelterrein voor de hedendaagse wereldreiziger. 


We nemen de Intercity van Roosendaal naar de Nederlandse hoofdstad want met de trein reizen is zoveel relaxter dan met de auto en bovendien niet veel duurder. Bij aankomst in Amsterdam centraal zijn we gelijk in het levendige hart van Amsterdam maar om naar ons hotel te gaan, moeten we de tram nemen. Het Arena hotel ligt in het stadsdeel oost en is een perfecte locatie om te genieten van de ruimtelijkheid die de natuur biedt, zonder Amsterdam te hoeven verlaten. Het Oosterpark is tegenwoordig de voortuin van Hotel Arena en is naast een prachtig stukje natuur ook een bloeiende plek waar zich vele talrijke barretjes en restaurants bevinden. Meer dan een eeuw geleden werd het pand van Hotel Arena oorspronkelijk gebouwd als weeshuis. En nog niet eens zo heel lang geleden was het nog een populaire plek voor backpackers en damslapers. Wanneer we het monumentale pand binnen wandelen zijn we aangenaam verrast. De lobby met statige trap in gietijzer, is prachtig. De kamer is nog niet klaar maar we kunnen wel onze bagage achterlaten.  We nemen tram 9 terug naar het centrum want vandaag gaan we gewoon lekker shoppen. Het is droog dus kuieren we wat rond in de vele winkelstraten. We geraken al snel ondergedompeld in de borrelende smeltkroes van culturen. En in dat borrelen tout court, de favoriete bezigheid van menig Amsterdammer tijdens het weekend. Wij houden het bij een lekker theetje op een verwarmd, overdekt terras.Af en toe bereikt de wietgeur die hier hangt onze neusgaten en hebben we het gevoel dat we mee high worden. Weed of hasj roken mag hier gewoon in het openbaar, maar op het drinken van alcohol staan hoge boetes! Begrijpen wie begrijpen kan. In de vele souvenir winkels kan je ook allerlei producten kopen met cannabis. Van kauwgum tot muffins tot sigaretten. Misschien een ideetje voor het komend kerstfeest! 


Als je zelf niet uit een grote stad komt, kan Amsterdam overweldigend zijn. Na al dat stadsgeweld voelen we toch de behoefte opkomen aan een flinke dosis rust dus besluiten we terug te keren naar ons hotel. We aperitieven op onze kamer met een lekker glaasje merlot en chips. 


We kozen voor vanavond een Thais restaurantje uit om Annick’s verjaardag te vieren en dat is gelukkig niet zo ver van ons hotel. Wanneer we bij Thaicoon op het Beukenplein 10 binnen stappen, lijkt het even of we zijn ergens in Bangkok. Het is lekker druk in het kleine restaurantje en even chaotisch als in de Thaise hoofdstad. De ober is een slungelige jongeman die niet echt luistert naar onze bestelling maar gelukkig komt het goed. We krijgen wat we besteld hebben. De porties zijn hier immens en mijn buikje zit al bijna vol na het voorgerecht. Slechts 15 min nadien staat ons hoofdgerecht al op tafel. Met pijn in het hart moet ik toch best wat laten liggen. Op minder dan 1,5 uur staan we terug op straat. Onze eerste dag Amsterdam is voorbijgevlogen! 


1 opmerking:

 1. Gelukkig droog gehouden denk ik.2 mooie foto's van je.
  Jullie hebben weeral genoten drinken en eten meer moet
  dat niet zijn en natuurlijk shoppen.
  Geniet ervan en een gelukkige verjaardag voor Annick
  Dikke knuffel Greta

  BeantwoordenVerwijderen