zondag 29 november 2015

Brussel - Doha

We houden allemaal van reizen, toch? En de voorpret is misschien wel het allerleukste. Waar ga je heen, wat ga je doen, wat wil je zien? Ik heb lang moeten wachten om aan die voorbereidingen te kunnen beginnen omdat ik nog niet wist of mijn Koning Aap reis al dan niet door zou kunnen gaan. Midden oktober lieten ze me weten dat zowel Thailand als Cambodja niet zou lukken vanwege te weinig deelnemers. Vandaag kan ik gelukkig toch ons koude landje even verlaten en van het zonnetje gaan genieten. Even ontsnappen uit het stressy leven van elke dag. Kompas had nog een plaatsje vrij op hun Sri Lanka reis – ook wel de groene parel van de Indische oceaan, het eiland van de Goden en het wonder van Azië genoemd. Geen enkele andere plek kreeg zulke prachtige bijnamen als Sri Lanka. Meer nog, Sri Lanka betekent zelfs ‘mooi land’ en sommige legendes beschouwen Sri Lanka zelfs als de plek waar ooit het aards paradijs lag. Reden genoeg dus om dit eiland te gaan verkennen. Ik neem wel een andere vlucht dan de rest van mijn medereizigers omdat ik toch Qatar Airways verkies boven Turkish Airways. Martha, een BASF collega staat net op hetzelfde moment als ik aan de incheck balie. Zij vliegt met dezelfde vlucht naar Doha om van daaruit naar Thailand door te vliegen. Wat blijkt nu, we zitten ook nog eens op dezelfde rij. Toeval bestaat zeker? Om kwart over drie stipt stijgen we op. Het stoeltje naast mij blijft leeg dus kan ik onverwachts toch aan het gangpad zitten. Na het eten is het tijd voor een filmpje en daarna sluit ik toch maar even de ogen. Na een vlucht van 6u arriveer ik in Doha waar me een transit van bijna 8 uur te wachten staat. Gelukkig hebben Martha en haar man nog twee uurtjes dus we gaan samen iets drinken. Wanneer ze naar hun gate vertrekken, ga ik wat window shoppen.

In de transithal merk je onmiddellijk dat je in een dure golfstaat zit. Hier is water dubbel zo duur als benzine. De luchthaven van Doha, de hoofdstad van Qatar is immens en oogt heel sjeik. Porsches, diamanten, de allernieuwste camera's en nog veel meer luxe in de belastingvrije winkels. Centraal punt is een grote hal met daarin een reusachtige gele beer. Van daaruit zijn er 4 assen, naar de 4 verschillende gates met talrijke winkels die hier midden in de nacht allemaal open blijven.

Ik dacht hier heel veel vrouwen in boerka te zien maar dat valt eigenlijk wel mee. De Arabieren die er rond lopen zien er wel allemaal uit als rijke oliesjeiks. In afwachting van mijn vlucht, trek ik naar de quiet room waar het lekker rustig is en ik me languit kan leggen in de comfortabele zetels. Ik word een beetje aangestaard door de mannen die er liggen te rusten maar besluit me daar niets van aan te trekken en vlij me neer in de confortabele zetels. Er is slechts één minpuntje ... de airco blaast je bijna uit je sokken :-(

 

3 opmerkingen:

 1. Gelukkig een goede vlucht gehad.Wat een luxe op die vlieghaven.
  Hopelijk heb je kunnen genieten van in de quite room .Geniet nog
  van je verlof en hier gietende regen vandaag.
  Dikke knuffel Greta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent dus goed aangekomen in Doha. Had je geen muts bij in de quite room tegen de airco !!!! Hier dus kl....weer.
  P.S. De ribbekens met bbq saus waren subliem.
  Geniet van je verlof.
  Knuffel
  Llilane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hebben daar 7 uur doorgebracht om van daaruit naar Z.Afrika te vliegen.
  Geniet van jouw reis.
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen