Bucket list


Er zijn nog heel wat plekjes op aarde waar ik graag naartoe wil .... Nu ze zo zwart op wit staan, zal het er misschien ooit eens van komen :-)

 1. ANKOR WAT - CAMBODJA: De Angkor Wat tempel in Siem Reap staat bovenaan mijn bucket list. Dit bijzondere tempelcomplex lijkt me ongelofelijk bijzonder.

 2. MADAGASCAR: Een divers eiland zo verschillend van natuur. Ik wil de ringstaartmaki’s ontdekken en tussen de Baobabs lopen.

 3. CHINESE MUUR: Het enige bouwwerk op aarde dat vanuit de ruimte te zien is: de ruim 6.000 kilometer (!) lange Chinese Muur zou werkelijk uniek zijn.

 4. MYANMAR – BAGAN TEMPELS: Ik zag ze reeds van op de grond maar een ballonvaart boven de tempels van Bagan bij zonsopkomst maken dat moet een magische ervaring zijn.

 5. NOORDERLICHT: Het is één van de fascinerendste natuurverschijnselen op aarde. Het zien ervan zou een bijna mystieke ervaring zijn. Het verschijnsel openbaart zich op koude, heldere winteravonden. Jammer dat er geen garantie is dat je het effectief te zien krijgt.

 6. PAASEILAND: Eén van de meest bijzondere en geheimzinnige plekken op aarde. Het eiland ligt compleet afgelegen en is beroemd om de mysterieuze gigantische mensenbeelden (Moai). De unieke beelden staan verspreid langs de kust. Het is nog altijd een raadsel hoe deze enorm grote en zware beelden, uitgehakt uit de Rano Kau vulkaan, rechtop zijn gezet en vervoerd in tijden zonder motorische werktuigen.

 7. WADI RUM – JORDANIË: Slapen onder de steren in misschien wel de meest fotogenieke woestijn ter wereld. Als ik érgens de droom van duizend-en-één nacht kan ervaren, dan is het daar.

 8. PETRA- JORDANIË: De stad is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. Vrijwel alle gebouwen die er ooit stonden, zijn nu ruïnes.

 9. DARK HEDGES – IERLAND: Deze plattelandsweg is bekleed met enorme bomen die meer dan honderd jaar oud zijn. De weg ziet eruit alsof het net uit een sprookjesboek is gesneden.

 10. LAPLAND: Slapen in een iglo en je laten vervoeren in een slee met husky honden. Ja, dat lijkt me wel wat!
   

1 opmerking:

 1. mmm, daar staan er een paar op die ik ook nog wil doen.... Jordanie, lapland, noorderlicht, Madagaskar..... wanneer ga jij nu eindelijk de lotto winnen....

  BeantwoordenVerwijderen