Top 10 bestemmingen


Er wordt me vaak gevraagd “wat is nu het mooiste wat je ooit gezien hebt” en die vraag is niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Ieder plekje op aarde heeft wel iets moois of unieks maar toch heb ik zo mijn voorkeuren. Hier een kleine opsomming van wat ik tot op vandaag mijn top 10 mag noemen. Boek dus snel nog een vliegtuigticket naar één van deze bestemmingen J

 1. MOUNT EVEREST NEPAL: De vlucht over de Mount Everest in Nepal kan ik bestempelen als een ‘once-in-a-lifetime-experience’. Niet goedkoop (200 dollar) maar adembenemend. We vertrokken vanuit Kathmandu en de totale vlucht duurde ongeveer een uur. We hadden een prachtig uitzicht en het was in ieder geval een stuk makkelijker om op deze manier de hoogste berg ter wereld te zien dan om hem te beklimmen.
   
 2. TAJ MAHAL INDIË: Shah Jahan liet in de 17e eeuw dit prachtige marmeren mausoleum bouwen in het Indiase Agra als laatste rustplaats voor zijn grote liefde Mumtaz Mahal. Het witte marmer verandert van kleur door de zon en vormt samen met de perfect symmetrische tuinen rondom de Taj een wonderlijk schouwspel. Geloof me: de Taj Mahal is meer dan de moeite waard. We bleven er een hele namiddag en avond.
   
 3. UYUNI ZOUTVLAKTE – BOLIVIË: De uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land is echt uniek. Hier beleefde ik mijn mooiste zen moment ooit. Als ik er aan denk krijg ik nog kippenvel.
   
 4. TIBET: Reizen door Tibet heeft voor velen een magische klank en terecht! De spectaculaire en unieke natuur in combinatie met de intens spirituele cultuur en eeuwenoude Boeddhistische gebruiken maakte voor mij Tibet héél bijzonder. Chakpori Hill en het iconische Potala paleis, een picknick op 4500 meter hoogte bij het hemelblauwe Yamdrok meer, de vele kloosters en de bijzondere hoofdstad Lhasa.
   
 5. MACCHU PICCHU PERU: De verloren Inca stad Machu Picchu ligt al vijf eeuwen hoog in het Andes gebergte. Het is met recht een van de mooiste reisbestemmingen ter wereld. Wanneer ik de wonderlijke ruïnes tussen de wolken zag opduiken, dan wist ik het zeker … dit had ik niet willen missen. Een werkelijk ultieme reiservaring!
   
 6. PAMUKKALE – TURKIJE: Eén van de mooiste plekjes in Turkije. Het water heeft vanuit de bron een temperatuur van 35°C en bij het afkoelen zetten zich kalkachtige bestanddelen af, waardoor er witte terrassen worden gevormd.
   
 7. PRAMBANAN – INDONESIË: Dit is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië ligt op Java. Prambanan met de P van Pareltje, Prachtig, Peaceful.
   
 8. WAT YAI CHAI MONKOL – THAILAND: Dit prachtige oud koninklijk klooster ligt in Ayutthaya. Het heeft een onuitwisbare indruk op me nagelaten – de stilte, de rust, de sereniteit. Misschien omdat ik er helemaal alleen was met een lange rij Boeddha’s.
   
 9. MILFORD SOUND – NIEUW ZEELAND: Milford Sound op het Zuideiland, is miljoenen jaren geleden uitgesleten door een gletsjer en is nu gevuld met zeewater. De fjord is 330 meter diep en we voeren langs recht uit zee omhoog rijzende bergwanden. Heel indrukwekkend!
   
 10. BAGAN – MYANMAR: Bagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld. Vooral bij zonsondergang was het uitzicht hier adembenemend.

1 opmerking: