zondag 25 maart 2018

Zeeland - Goes

I NEED A VACATION!!!! Deedee kan zich gelukkig vrijmaken om samen met mij op stap te gaan. Zij en ik zijn samen opgegroeid en zijn met elkaar verbonden. Twee ogenschijnlijk totaal verschillende types, maar met dezelfde waarden. Zij is degene die me een trap onder m'n kont geeft als ik dat nodig heb, de dingen helder formuleert als ik dat zelf even niet meer kan, me aan het lachen maakt tot ik niet meer weet of het tranen van verdriet of blijdschap zijn. Mede dankzij onze jaarlijkse korte vakanties, zijn we de afgelopen jaren nóg dichter naar elkaar toe gegroeid. Omdat ik zo’n hectische weken achter de rug heb en ik bovendien bijna jarig ben, trekken we er even tussenuit om te ontspannen. Volgende ingrediënten zijn een MUST: Gezonde zeelucht want na al die verbouwingen heb ik het gevoel dat mijn neus vol stof zit, rust om even terug op adem te komen, uiteraard lekker eten en ook vitamine D zou fijn zijn want oh wat heb ik de zon gemist de voorbije maanden. Jammer genoeg is die zon ook vandaag niet van de partij maar al de ander vereisten gaan we zeker van onze bucket list kunnen schrappen. Het budget laat het niet toe om naar een verre bestemming te reizen dus zoeken we het wat dichter bij huis. We trekken naar Zeeland want daar zijn leuke plekjes genoeg! We besluiten halverwege onze bestemming te stoppen in het vestingstadje Goes, het winkelhart van Zeeland en laat het nu toch juist vandaag koopzondag zijn zeker. Jammer genoeg zijn de winkels pas open vanaf 13 u dus zoeken we een leuk tentje op om alvast een latte macchiato te drinken. We passeren een gezellig koffiehuisje dat net vandaag de deuren opent. De burgemeester hebben we net gemist. De latte macchiato wordt geserveerd in een grappige tas. Wanneer we willen afrekenen, krijgen we er nog eentje extra van het huis dus blijven we maar wat langer zitten. De Maria Magdalenakerk rijst boven de huizen van de stad uit en domineert de skyline. Het is een protestantse kerk en heeft één van de mooiste orgels van het land. Ook de mooie gebrandschilderde ramen zijn bijzonder.


Her en der in de stad zijn grappige graffiti tafereeltjes te bewonderen. Dee Dee neemt haar camera en wat denk je? Zonder batterij is het echt moeilijk om een foto te nemen. Het is niet de eerste keer dat we dat tegenkomen. Haar batterij zit waarschijnlijk thuis mooi in de oplader! 
We passeren het kleine authentieke haventje dat pal in het centrum gelegen is. Hier is het echt zalig. De typische Nederlandse huisjes weerspiegelen in het water. Ik weet niet wat het is, maar water in de stad, brengt me altijd tot rust. 
Het is vriendinnendag wat inhoudt dat de binnenstad volledig is omgetoverd in Ibiza stijl met overal bloemen. Op de grote markt is er een hippie markt met modeshow. Tal van foodtrucks sieren het plein en opzwepende muziek schalt uit de luidsprekers.  Mocht het zonnetje schijnen, zouden we ons echt in Ibiza wanen en misschien een danske placeren maar jammer genoeg is Laura nergens te zien. Het is wel droog en de temperatuur is redelijk.
Lunchen doen we op de Vlasmarkt bij T&T, afkorting voor taart en tafel. De geur van heerlijk gebakken taart en versgemalen koffie zorgt ervoor dat we het water in de mond krijgen van zodra we de zaak binnenstappen. Het is een fijne plek om even ontspannen te genieten van al het lekkers dat Zeeland te bieden heeft. Binnen hangt er een sfeer van oud, nieuw, humor en design. We gaan voor een toastie gemaakt van een dikke plak brood. Heerlijk knapperig en gezond. Dat moeten we natuurlijk compenseren met iets decadents als toetje. De heerlijke taarten op de toog doen ons watertanden. Kiezen is moeilijk maar daar hebben ze bij T&T iets op gevonden. De ‘ik kan niet kiezen’ formule laat ons toe om kleinere stukjes van verschillende taarten te proeven. We gaan voor de witte chocoladetaart, de strooptaart, appel, peren, noten taart en de brownie met karamel en zeezout. On top of it all, een heerlijke latte macchiato met siroop. Na afloop hebben we letterlijk en figuurlijk een zoet mondje. Ik ben er zelfs een beetje mottig van. De eerste uren ga ik toch passen als er iets zoets voorbij komt. Wanneer we terug buiten komen, zijn alle winkeltjes in Goes geopend. Veel van de winkels zitten in historische gebouwen en zijn dus ook vanaf de buitenkant de moeite waard om te bekijken. We kuieren door de pittoreske straatjes en passeren de Ibiza Hunks, mannen die met polaroid camera rondlopen en graag met je op de foto willen. Wij vinden er niks hunks aan dus lopen we er met een grote boog omheen. 


In de late namiddag rijden we verder naar Vlissingen. Dit stadje ligt aan de monding van de Westerschelde. We kozen deze stoere en robuuste stad met hier en daar een rauw randje, uit voor onze overnachting. Het Golden Tulip Strandhotel Westduin is zoals de naam al doet vermoeden, gelegen aan het strand. De ideale plek dus om te ontspannen en die gezonde zeelucht op te snuiven!  Onze kamer is klein maar gezellig. Vanavond moeten we alvast niet meer buiten want er zit een driegangen diner inbegrepen in ons arrangement. Het grote gezellige restaurant van het hotel zit stampvol. We wanen ons ergens in een Mexicaanse haciënda met het kleurrijke behangpapier aan de muren. Het keuzemenu heeft verschillende gerechten waar we wel zin in hebben. Dee Dee eet niet veel dus ik kan van alles wat proeven: gemarineerde zalm, tomatensoepje, sliptongetjes en saté en als dessert tarte tatin. Ja maar 1 dessertje want Dee Dee past wijselijk - twee desserten dat kan ik niet meer bolwerken :-) 


Na het lekkere en uitgebreide diner trekken we terug naar de kamer om nog wat tv te kijken vanuit ons zalige bedje. Na het lekkere en uitgebreide diner trekken we terug naar de kamer om nog wat tv te kijken vanuit ons zalige bedje. Plots worden we opgeschrikt door een luide knal. Dee Dee half in slaap gesukkeld is wordt verdwaasd wakker. Eerst denken we dat haar gsm op de vlakte is gegaan maar dan blijkt het de verwarmingsknop te zijn. Wat we ook proberen, die krijgen we er niet meer op. Dat wordt puffen vannacht want de verwarming staat redelijk hoog. 
1 opmerking:

  1. Dat was al een geslaagde dag zonder regen en goede
    temperatuur.De keuze van taarten zeer moeilijk.
    Laten jullie je maar verwennen en genieten.Vele lieve
    groetjes voor jullie

    BeantwoordenVerwijderen