woensdag 19 oktober 2022

San Pedro del Pinatar - Toro de la Horadada

Onze laatste dag is aangebroken. Morgen reizen we terug naar het koude België en daar kijken we echt niet naar uit. Gelukkig is het hier nog steeds prachtig weer om die laatste dag nog even te genieten. We besluiten het rustig aan te doen en nemen een laat ontbijtje op het terras. Daarna rijden we naar de jachthaven van San Pedro del Pinatar. De boten die hier aangemeerd liggen, zijn niet van de minsten. Het is hier lekker rustig.


Onderweg stoppen we even aan de zoutvlaktes om de flamingo’s te bewonderen. Echt roze zien ze niet maar wat een prachtige beesten zijn dat toch. Ze lijken ook geen schrik te hebben van mensen.


In de late namiddag gaan we nog een ijsje eten op de wandelboulevard van Torro de la Horadada. Met uitzondering van het ijssalon is er geen mens te bekennen hier. Het stadje lijkt wel uitgestorven en ook op het strand zien we slechts enkele eenzame zonnebaders. 


Pluk de dag, we kennen het allemaal maar vergeten het vaak. Wij gaan het er nog eens goed van pakken voor die laatste avond. We gaan dineren in Meson El Granaino. Aan de buitenkant lijkt het een gewoon café en eerlijk is eerlijk, ik zou hier niet direct binnen stappen. Ingrid is er echter al geweest en is er gerust in. Het décor is typisch Spaans: papieren tafellakens, klassieke donkere inrichting, veel kitsch aan de muur en een tv die staat te spelen zonder geluid. Op de radio muziek met veel gebabbel ertussen. Op de achtergrond tatert er ook nog een papegaai duchtig op los. De sfeer is dus ontspannen, niet te stijf en best gezellig maar af en toe zet het beestje het op een krijsen en dat gaat door merg en been. Hij wil een beetje aandacht denk ik. Wanneer de dampende pan zarzuela op tafel wordt gezet, maakt mijn hart een sprongetje. Wat ruikt het geweldig! De smaak evenaart de geur. Wanneer we de rekening krijgen, ben ik nog meer verrast. Voor 2 pannen zarzuela, frietjes, brood en drank betalen we maar 35€. Een échte aanrader!


Ons weekje Spanje zit erop en met meer dan 900 km op de teller geven we morgen ons autootje weer. Ik werd opnieuw verrast door de prachtige natuur, de sfeervolle dorpjes en het lekkere eten. Wat mij betreft is dit stukje Spanje dé ideale plek voor een paar dagen genieten van de Spaanse zon.

I will be back (als Ingrid dat nog wil) 😘

Geen opmerkingen:

Een reactie posten