maandag 22 augustus 2011

Ibiza - San Antonio

Ons hotel blijkt goed geïsoleerd want we hebben geen last gehad van lawaai vannacht. We zitten al vroeg aan het ontbijt en dat is alvast heerlijk! We hebben het onmiddellijk door, op gewicht blijven gaat hier heel erg moeilijk worden. Er is werkelijk voor iedereen wat wils op het rijkelijke buffet – lekker brood, koffiekoekjes en zelfs croissants.


Vandaag gaan we San Antonio verkennen, onze thuis voor de komende week.  Net over ons hotel start de lange promenade Passeig de Ses Fonts en die loopt tot in het centrum van San Antonio. De promenade biedt onderdak aan verschillende cocktailbars. Grote borden met aankondigingen voor happy hour, trachten de klanten binnen te lokken. Er zijn twee soorten Ibiza-gangers, de mensen zoals wij die genieten van de rust en de ongerepte natuur maar ook de ‘die hard party people’. Zo’n 2000 jaar geleden was deze plaats niet meer dan een klein vissersdorpje maar dankzij grote clubs trekt San Antonio jaarlijks veel bezoekers.  Dat is dan ook te merken op alle uitvalswegen naar de stad waar grote billboards bekende DJ’s en allerlei party’s promoten. Wij zijn echter geen feestgangers en denken dat we deze, toch wel dure etablissementen maar links gaan laten liggen. Op Ibiza ontsnap je echter nergens aan loungemuziek. Niet dat ik dat erg vind want eigenlijk is het best leuk overal die opzwepende muziek te horen. 


We passeren de prachtige molen Punta des Moli en wandelen verder de promenade af tot we aan een verkeersrotonde komen waar zich de belangrijkste bezienswaardigheid van dit stadje bevindt, het ei van Colombus. Dit kunstwerk is een ode aan Christoffel Columbus, die volgens de inwoners van Ibiza hier geboren is. Echt mooi vinden wij het niet maar het heeft wel een prominente plaats en je kan er niet naast kijken wanneer je het stadje binnenkomt.



San Antonio heeft een grote jachthaven die al eeuwen bestaat. Dankzij de grote baai was deze stad vroeger een veilige plaats voor schepen om aan te meren. De Romeinen noemde de haven Portus Magnus wat letterlijk ‘grote haven’ betekent. Er is ongelofelijk veel wind maar het zonnetje schijnt dus ons hoor je niet klagen!


Na een vermoeiende dag slenteren in de stad, zetten we onze voetjes weer onder tafel voor een heerlijk avondmaal. ’s Avonds gaan we iets drinken in één van de barretjes op de promenade. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten