zaterdag 22 oktober 2011

Shop till you drop ! - Maastricht met de meisjes

Eindelijk is het dan zo ver ... ons weekendje met de meisjes! Het weer zit alvast mee want het zonnetje staat al aan de hemel en de lucht is helderblauw!
Om 9 uur stipt staan de dames voor mijn deur en met de Thyssen mobiel vertrekken we richting Maastricht voor een dagje shoppen. Magda weet een goede parking aan de andere kant van het centrum waar de prijzen voor een dagje parkeren nog iets goedkoper zijn. Na een korte wandeling over de brug komen we aan de juiste kant en zien we rederij Stiphout al liggen. Waarschijnlijk verre familie ????? Alvorens aan onze shopping tocht te beginnen, gaan we een kopje koffie drinken. De hele dag slenteren we door de mooie straatjes van Maastricht en gaan we winkeltje in en winkeltje uit. Rond 17 uur is iedereen moe maar voldaan dus besluiten we naar het hotel te rijden, waar ons weekend arrangementje kan beginnen.
Het hotel 'Vue des Montagnes' is gelegen in een klein dorpje 'Berg en Terblijt' ergens tussen Maastricht en Valkenburg. Ingrid en Magda delen kamer 305, Christiane slaapt alleen in kamer 303 en Marina wordt mijn roommate. Wij krijgen kamer 304. We liggen dus allemaal dicht bij elkaar. Na een korte opfrissing, gaan we naar beneden voor onze 4 gangen-menu. In het sfeervolle restaurant genieten we eerst van een lekker aperitiefje met een amuse van scampi, gevolgd door een carpaccio, een bloemkoolsoepje met truffel en als hoofdgerecht lamsfilet met aardappeltjes en groentjes. Dit laatste wordt voor mij met alle plezier gewisseld in een lekker stukje kabeljauw. Als afsluiter krijgen we nog een dessertbordje met citroen bavarois en chocomousse.  Rond 23 uur kruipt iedereen onder de wol want morgen staat er weer een culinaire dag voor de boeg.