vrijdag 20 januari 2012

Cromwell - Arrowtown - Queenstown

Vandaag slapen we uit (wekker om 8 u ipv 7u15) - we zitten in een resort voor iets. Na het ontbijt gaan we nog even naar het centrum om het kleedje voor Inge te halen en nadien rijden we naar The Puzzling World,  een driedimensionaal doolhof. Wanneer we daar aankomen zien we dat dit niet echt iets voor ons is. We hadden gehoopt dat het doolhof door de natuur zou zijn (nu de zon weer volop schijnt - moeten we ervan genieten), maar blijkbaar zijn het slechts een paar in elkaar getimmerde planken die zo een doolhof vormen. We passen dan maar en rijden door naar Cromwell. Hier ziet het landschap verrassend groen en 'in de boomgaard van het zuiden' vinden we opnieuw vele fruitplantages. Marleen slaat hier haar voorraad fruit in. Ze heeft gelezen dat het stadje gekend is voor zijn pipfruit. Weten wij veel wat dat is ... nog nooit van gehoord ... blijken dat gewoon appelen en peren - what's in a name! Ik laat me ook verleiden want de abrikozen zien er super lekker uit.  Wanneer ik er vol goede moed in bijt, blijkt dat ze helemaal nog niet rijp zijn. Hopelijk rijpen ze wat tegen het eind van de reis .... In de 'Goldfields Minig Centre' stoppen we om even wat te drinken. Hier kan je een rondleiding krijgen en zelf naar goud gaan zoeken - al wat de toerist vindt, mag hij houden. Ons geluk kennende, wordt dat toch niks .... Wij willen trouwens de wijngaarden zien waarvoor deze streek zo bekend is. We passeren eerst 'The Kawarau Gorge', hier wordt er vanop de brug vaak aan bungee-springen gedaan. De prachtige natuur is hier weer overweldigend. Ze noemen het ruige bergachtige landschap hier niet voor niets de Nieuw-Zeelandse Alpen. Jammer dat ik het niet op foto kan vastleggen ... een natuurfotograaf zal ik dus nooit worden, krijg geen diepte in mijn foto en in het echt is alles zo veel mooier!



's Morgens zit ik altijd achter het stuur maar bij het maken van een foto aan de kant van de weg wil ik toch instappen langs de passagierskant ... macht der gewoonte zeker? Gelukkig hebben we voor de rest geen last van dat links rijden. Wanneer we door de wijnstreek komen, zien we overal rondom ons de uitgestrekte wijnvelden. In dit gebied maakt men Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris en Chardonnay. De echte ‘favoriet’ is echter Pinot Noir die hier veel weg heeft van de Bourgogne. De lange nazomer is essentieel voor het rijpen van de druiven. De wijngaarden liggen gemiddeld 200-450 meter boven zeeniveau beschut tegen de wind. We hebben al heel wat Nieuw-Zeelandse wijn gedronken deze vakantie en nog nooit werden we teleurgesteld (als onze auto aan de kant staat weliswaar - want zoals de reclameborden langs de weg vermelden 'Please do not DRINK and D r I v E').



Ondertussen is het tijd geworden om te lunchen. We stoppen in Arrowtown aan de voet van het Crown Massief. De oude goudzoeker huisjes hier werden liefdevol gerestaureerd en het is echt een heel gezellig dorpje om in rond te lopen. Had ik al vermeld dat je hier in Nieuw-Zeeland nooit aan tafel wordt bediend? Altijd moet je aan de toog bestellen en afrekenen doe je op dezelfde manier. Na een lekkere kipsandwich, rijden we rechtstreeks naar onze eindbestemming van vandaag - Queenstown, gelegen aan Lake Wakatipu. Een ontmoetingsplaats voor trekkers en voor mensen die op zoek zijn naar kicks is dit 'the place to be'! Er zijn echter ook heel wat winkeltjes en het is gezellig kuieren langs het water. Hier blijven we twee dagen dus we zijn blij met onze grote, mooie kamer in de 'Blue Peaks Lodge'.

3 opmerkingen:

  1. Hallo spijtig dat jullie geen goud gevonden hebben.Zo te lezen heeft de wijn jullie gesmaakt
    ben blij dat je eindelijk zon hebt.Ben je verblijf in de Blue Peaks Lodge gaan opzoeken en
    dat blijkt een hele mooie accommodatie te zijn.
    Geniet ervan en tot de volgende Kusjes
    Greta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag Nieuw Zeeland weeral in het nieuws,
    deze keer met grappig nieuws. Zij willen nl.
    het scheren van schapen, wat een zeer intensieve
    arbeid blijkt te zijn, opgenomen wordt als een
    olympische discipline. Dat wordt lachen.
    Geniet maar van je mooie locatie.
    Groetjes

    Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Over landschapsfotografie leren, heb ik toevallig vandaag in je fbmail een berichtje gepost. Lees het maar eens ...

    Blijf genieten van alles wat op je pad komt!

    XViv

    BeantwoordenVerwijderen