zondag 30 september 2018

Algarve - Quarteira

Na een laatste heerlijke nacht in Outeiro do Barro is het helaas alweer onze laatste dag in Alentejo want vandaag rijden we naar de Algarve. Eerst nog even genieten van Rita’s geweldige ontbijt en dan stappen we in ons autootje voor een rit van 2,5 uur. Met pijn in het hart laten we deze locatie achter en vragen we ons af wat de volgende bestemming ons nog kan brengen om deze te doen vergeten?


We laten alle indrukken van de voorbije dagen bezinken en proberen ons open te stellen voor ons nieuwe avontuur. Vertrouwend op de gps waarin we de volgende bestemming hebben ingegeven, genieten we nog een laatste keer van de overdonderende landschappen die rustig voorbijglijden. We rijden naar Quateira in het echte zuiden van Portugal voor onze laatste stop van de rondreis, de Algarve. Het laatste traject gaat over de autostrade en ik merk op dat het hier druk is. Papa moet lachen want er zijn inderdaad een stuk of vier auto’s in vergelijking met zo goed als geen in de Alentejo. Drukte is dus relatief en een mens past zich snel aan, nietwaar? 



Bij aankomst in Quarteira is het echter wel een heksenketel. We gaan op zoek naar een groot hotel want in tegenstelling tot onze 2 voorbije accommodaties, logeren we nu niet in een typisch Portugees huisje maar in een mastodont van een hotel. Onze gps loodst ons in de richting van de zee want het Dom Jose Beach Hotel ligt aan de kustlijn. Hier geen pittoreske kamer maar een standaard kamer op de derde verdieping van het zeven verdiepingen tellende hotel. Niet echt ons ding maar het is enkel om te slapen.


Tijd om Quarteira te gaan ontdekken. Het hotel is gelegen aan een gezellige boulevard vol palmbomen met talloze visrestaurantjes, winkeltjes en zonnige terrasjes. Super toeristisch allemaal dus duiken we een zijstraat in om een gezellig echt Portugees eethuisje te vinden. Bij Alfonso’s zitten er veel Portugezen en dat is altijd een goed teken. De prijzen zijn hier iets duurder dan in de Alentejo maar zeker nog meer dan betaalbaar. We nemen elk een visje (zalm en zeebaars) en beide zijn weer TOP! Er staat nog een traditionele taart van vijgen op de kaart dus papa gaat ook nog voor een dessertje. Na een half litertje wijn voelt hij zich wat tipsy - ja hij blijft geen jong veulen natuurlijk! We besluiten de boulevard eens af te wandelen om te kijken wat dit kleine kuststadje te bieden heeft. We zijn het er snel over eens dat dit het Blankenberge van Portugal is met tal van hoge buildings en niets anders te bieden dan zon, zee, strand. Ik zie het ongenoegen op onze pa z’n gezichtje. Hij had verwacht in een kustplaatsje terecht te komen met kleine huisjes en een haventje. Blijkbaar heeft hij onze reisbeschrijving niet echt goed gelezen. Maar niet getreurd morgen trekken we het binnenland van de Algarve in en ik ben er zeker van dat hij dat wel tof zal vinden. 




In de late namiddag maken we nog een wandeling naar de vissershaven. Hier zien we veel graffiti in de toch ietwat verloederde buurt. We lopen onze neus achterna op zoek naar de kerk maar onze oriëntatie blijkt niet zo goed te zijn. Na een tijdje zijn we het noorden kwijt. Er komen 2 Nederlandse dames aan en ik vraag hun in welke richting we moeten. We zijn blijkbaar helemaal verkeerd aan het lopen en moeten terug. Al kletsend, gaat de terugweg eens zo goed. Op de boulevard trakteren we ons op een grote coupe ijs. Dat hebben we wel verdiend!




2 opmerkingen:

  1. Hopelijk is het binnenland mooier dan de kust en kunnen
    jullie genieten van leuke kleinere stadjes.
    Geniet nog van de wijn en het eten.François niet te veel
    wijn drinken water is ook gezond .Groetjes dikke knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb met veel plezier de beschrijving van de laatste dagen gelezen. Nadine ik stel voor dat je een poging gaat doen om de pasteis met amandelen te bakken. Het water liep mij uit de mond. En over core business gesproken, je miet niet onderdoen voor de papa !!! Dikke knuffel

    BeantwoordenVerwijderen