zaterdag 10 juli 2021

Goes

Vandaag rijden we naar Goes, een stadje ontstaan in de tiende eeuw aan de rand van een kreek. Vroeger was Goes een vestingstad met maar liefst acht stadspoorten, grachten rondom en stadswallen. Ik ben al vaak in Goes geweest maar dan uitsluitend om te winkelen. We maken nu een mooie wandeling via prachtige parken met grote vijvers en komen op plekjes waar ik nog nooit geweest ben. Een groot deel van het Zeeuwse land was vroeger water en ook nu is water nooit veraf. Op het wapen van Goes neemt een gans een prominente plaats in en we zien ook af en toe wat ganzen door de stad lopen. ‘De Engelse vertaling van gans is goose. Er wordt beweerd dat de naam Goes daar vandaan komt.


Het gezellige stadje heeft een imposante kerk, pittoreske straatjes en een mooi haventje. Dat laatste bereiken we wanneer we uit het  smalste straatje van de stad komen, namelijk het Vuilstraatje. Het heeft haar naam niet gestolen want fris ruikt het er niet. De Stadshaven van Goes is echt een plaatje! De jachthaven ligt midden in de stad en heeft de mooiste pakhuizen op de kade staan. In het oog springen de gevels van wat nu restaurant Karel V is, met een historische trapgevel en ’t Soepuus.


Her en der in de stad zien we ook wat graffiti opduiken. In de namiddag is het tijd voor een kleine zonde … heerlijke carrotcake op een gezellig terrasje … wat kan het leven toch mooi zijn.





1 opmerking:

  1. Weer prachtige foto's van Goes en een wandeling precies of
    ik ben er bij.
    Normaal doen wij alleen de winkeltjes maar jij ontdekt iedere
    keer iets nieuws.Geniet nog de volgende dagen hopelijk niet
    teveel regen slaapwel lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen