vrijdag 3 november 2023

Singapore Airport

Vandaag kan ons avontuur echt beginnen! Om 7 uur zijn we beneden in de lobby  waar de shuttlebus net is gearriveerd. Binnen het kwartier staan we in de vertrek terminal waar we moeten inchecken maar er is net een stroompanne en onze bagage kan niet op de band …. als dit maar goed komt. We hebben geen tijd om van een lekker ontbijtje te genieten want de rij aan de douane is mega lang. Ik krijg het nog even aan de stok met een Nederlander die denkt dat hij me de les kan spellen maar trek me er niet veel van aan. Onderweg naar de gate kopen we snel nog wat croissants want boarden is al om 9u25.  We stappen echter ons vliegtuig in na meer dan drie kwartier wachten. We vliegen van Amsterdam naar Chiang Mai met een tussenstop in Singapore en Bangkok en beseffen beiden dat we onze aansluitende vlucht in Singapore niet zullen halen. Benieuwd dus wat ons daar straks te wachten staat.


Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit dus we zijn blij dat deze maatschappij onze vlucht zal verzorgen. Aan boord worden we prima in de watten gelegd door de Aziatische stewardessen. De mini-vrouwtjes met mooi donker opgestoken haar, bedienen ons allemaal met een prachtige glimlach. De vlucht gaat niet over rozen, er is mega veel turbulentie en meer dan eens gaat het ‘fasten seatbelt’ signaal aan. Er is gelukkig een heel entertainment programma beschikbaar. We kijken dus een film of drie en krijgen een lekkere lunch. We slagen er beide niet in om te slapen maar wanneer we op onze transit locatie Singapore Chiangi Airport aankomen, zijn we nog verbazingwekkend alert. We krijgen een nieuw ticket want zoals verwacht hebben we onze vlucht gemist. We zouden naar Bangkok vliegen om 1 uur s middags, dus dat betekent nog bijna 7 uur wachten. Dat is goed nieuws omdat we dan zeker onze bagage meehebben maar slecht nieuws voor onze volgende vlucht naar Chiang Mai want die missen we dus ook. Ondertussen hebben we een heel deel van de groep gevonden dus we kunnen alvast kennismaken. Wilma en Ad nemen het voortouw en besluiten te informeren bij djoser of we niet rechtstreeks naar Chiang Mai kunnen. Er wordt wat over en weer gebeld maar veel haalt het niet uit. Er worden wel nieuwe tickets geregeld van Bangkok naar Chiang Mai en er wordt een groepsapp aangemaakt.


Omdat we dan toch moeten wachten, besluiten we de vlindertuin te bezoeken. Deze is gelegen in terminal 3 en er zouden zo’n duizend vlinders leven. Van zodra we binnenstappen in de kleine oase, overvalt de vochtige warmte ons. Zo weten we gelijk wat ons te wachten staat deze reis. Het is vroeg in de ochtend dus de vlinders kregen net te eten. Wanneer ze zich te goed doen aan de sappige ananas, kunnen we ze goed bewonderen. 

We gaan nog iets drinken en dan begint het wachten ….’


Geen opmerkingen:

Een reactie posten