donderdag 2 november 2023

Windy night in Amsterdam

Vandaag vertrekken we naar een locatie die al een tijdje heel hoog op mijn bucketlist staat. Het is alweer drie jaar geleden dat de wereld op slot ging en wij onze reis naar Laos Cambodja in het water zagen vallen. De gevolgen waren veel ingrijpender dan wat we bij het begin van de pandemie hadden verwacht. Vandaag zo’n tien coronagolven later, is er nog altijd wat ongerustheid maar de grote paniek is weg. Onze uitgestelde reis van destijds wordt nu dus eindelijk werkelijkheid!


De Mekong rivier vormt het decor voor onze road trip door twee voormalige Franse koloniën. De reis begint echter in de Thaise koningsstad Chiang Mai. Vanuit Chiang Mai volgen we een mooie route door het gebied van de Gouden Driehoek richting Chiang Khong. We verlaten Thailand met een longtailboot over de Mekong. In Laos starten we in de oude hoofdstad Luang Prabang en ook Vientiane staat op het programma. Bij Laos denk ik onmiddellijk aan een groene oase die nog niet al te overspoeld is door toeristen. Zo een plek met weinig hotels, zo goed als geen nachtleven en wie weet, geen internet. Ja soms koester ik zo een heimelijke wens om echt eens die complete rust in mijn hoofd te ervaren. Een plek waar je eindeloos kan wandelen door felgroene rijstvelden en kijken naar vrouwen die hun was doen in de rivier en waar kindjes nog buitenspelen. Door het groene landschap zullen we verder zuidwaarts gaan richting de Mekong delta om zo te eindigen in Cambodja waar de wereldberoemde tempels van Angkor ongetwijfeld het hoogtepunt van deze reis zullen zijn. Deze eeuwenoude Khmer-stad is de topattractie van het land en ik kan bijna niet wachten tot het zover is.


We rijden vandaag van Antwerpen naar Amsterdam want we hebben een hotelkamer gereserveerd dicht bij de luchthaven. Met een grote koffer en een nog grotere glimlach pik ik Tania op. Terwijl het in België al redelijk koud is, mogen wij onze batterij inpluggen in de zon. Dat alleen al, daar zijn we dankbaar voor met die lange donkere winter voor de boeg. Storm Ciaran raast over ons land dus we ervaren best wel wat stevige windstoten onderweg. Gelukkig is er weinig verkeer richting Amsterdam en komen we na 2 uurtjes aan bij het Ibis hotel. Het is redelijk druk aan de balie want veel vluchten zijn niet vertrokken en de reizigers zijn hier gestrand. 


We gaan dineren in het buffetrestaurant van het hotel en trekken daarna naar onze kamer. Buiten raast de wind door de bomen en horen we de regen zachtjes tikken op het raam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten