zaterdag 19 oktober 2013

Madrid dag 1

Vandaag vertrekken we naar Madrid, het New York van Spanje. Naar wat ik gehoord heb, zou deze metropool een boeiende stad zijn met statige boulevards, prachtige pleinen, mooie en imposante gebouwen, volkswijken met kronkelige straatjes vol traditionele tavernes. We zijn dan ook reuze benieuwd. Bij aankomst in de luchthaven wordt ons gevraagd of we geïnteresseerd zijn om een latere vlucht te nemen want het vliegtuig is overboekt. Als bonus krijgen we dan elk 150 euro. We twijfelen even maar besluiten toch onze eigen vlucht te behouden. Na 2,5 uurtjes vliegen arriveren we in Madrid. Het zonnetje schijnt maar het eeste uur merken we daar niet veel van, want we duiken onder de grond. Het metro netwerk van Madrid is heel overzichtelijk. Het is bovendien een veilige en snelle manier om je in deze wereldstad te verplaatsen. In ons hotel aangekomen zijn we aangenaam verrast. Het is een prachtig gebouw, gelegen in de hoofdstraat van Madrid, de Gran Via. Mits een kleine opleg, krijgen we een suite. De kamer heeft rond om rond grote ramen en we worden beloond met een prachtig uitzicht. Wat een luxe! Het schitterende herfstweer lonkt, dus gaan we de stad in op verkenning! Daar staan we dan, midden in het gegons van de Madrileense bijenkorf. Veel winkelend en flanerend publiek en straatmusici. We hebben dorst dus vleien we ons al snel neer op een terrasje. Het eerste glas mojito met aardbeien smaakt voortreffelijk, ondanks de herrie van het voorbij razende verkeer. Maar het is goed de enerverende stad op die manier op ons in te laten werken. De mojito wordt grappig geserveerd in glazen bokaaltjes en ze zijn niet echt gierig met de alcohol. Wij als levensgenieters nemen er natuurlijk nog een tapa of 2, 3, 4 bij :-)
Het wordt stilaan donker en Madrid komt nu echt tot leven, de straten, terrassen en bars stromen vol. De winkels zijn hier ook open tot 22u en we zouden geen échte vrouwen zijn als we daar niet van zouden genieten. We kuieren wat door de winkelwandelstraten en brengen een bezoekje aan El Corte Ingles. Gelukkig heb ik thuis geen mes gekocht om mijn pata negra te snijden want de prijzen hier zijn veel goedkoper. Voor slecht 25 euro ben ik gesteld! Wanneer we op onze kamer komen, genieten we nog even van de gezellige drukte en de verlichtte stad die letterlijk aan onze voeten ligt.


3 opmerkingen:

  1. Dat zier er veelbelovend uit. De dagen gaan voorbij vliegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kent er iets van om mensen jaloers te maken !!!
    Zo tr zien is het probleem van viviane haar voet niet te groot.
    Geniet er nog van.
    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. amai dat ziet er weeral super uit!!! Dientje je bent een echte levensgenieter!!! En gelijk heb je :-)geniet ervan xxxx Sarah

    BeantwoordenVerwijderen