zondag 8 december 2013

Weekend Gransdorf

We vertrekken rond 10u met de volledige bende (met uitzondering van Inge en Thomas die op Flapje passen) naar Bitburg waar we gaan lunchen in het restaurant met toepasselijke naam 'Bit Stube'. Jammergenoeg is er iets meer volk dan vorig jaar dus we moeten geduld uitoefenen. Na de lunch wandelen we nog wat in het stadje rond, winkeltje in, winkeltje uit en uiteraard bezoeken we ook het piepkleine kerstmarktje. Daarbij kan een glühweintje niet ontbreken natuurlijk. Rond een uur of vijf rijden we met z'n allen naar Gransdorf. Daar is er ondertussen wel wat veranderd. Er werd een stuk bijgebouwd en enkele kamers werden gerenoveerd. Zoals steeds worden we goed ontvangen, eerst een aperitiefje daarna koffers uitladen en aan tafel. Laat maken we het niet want morgen wordt een wandeldag en moeten we dus fit zijn. Zaterdagochtend komen Inge en Thomas aan iets na 8 u en een half uurtje later zitten we dan aan tafel. Iedereen besluit mee te gaan wandelen maar er wordt niet echt besproken welke wandeling we doen. Ik volg gewoon de groep en we zien wel. Al snel wordt echter duidelijk dat Liliane het zwaar heeft. We stoppen wel af en toe voor een lekkere borrel met koekjes en dat verzacht de pijn een beetje en er kan dan nog een lachje af.

Na een tijdje beseffen we wel dat we het vooropgestelde lunchuur niet gaan halen. Ondertussen is ook Liliane volledig buiten adem en hinkt ze een beetje achteraan. Ik voel me een beetje schuldig omdat ik toch wel wat gepushed heb om mee te gaan en ik besefte eigenlijk niet dat ze daar zo helemaal alleen achteraan liep. Jan schiet op een loopje en gaat de auto halen en terwijl de anderen rustig verderwandelen, wacht ik samen met mama en Liliane op de auto. Hoe Jan het heeft klaargespeeld weet ik niet maar we hoeven helemaal niet lang te wachten tot hij ons oppikt. We komen zelfs voor de wandelaars in het hotel aan. Rond half 2, ruim een half uur later dan gepland, gaan we aan tafel. Mevrouw Nackel heeft de meegebrachte appelbollen en worstenbroden al in de oven gezet dus dat wordt smullen. Het heeft zo zijn voordelen bakles volgen op de PIVA :-)

In de namiddag gaat een klein groepje wandelen terwijl wij naar Bernkastel rijden. Het is even zoeken want de gps doet raar maar uiteindelijk arriveren we in het pittoreske dorpje waar de kerstmanie al heeft toegeslagen.

De charme en de unieke sfeer die er op het kerstmarktje binnen de historische muren van de oude stad hangt, kan ons zeker bekoren. De reusachtige kerstboom op het pleintje, de huisjes die speciaal aangekleed zijn als adventkalender, de vele lichtjes ... ja dat alles draagt bij tot een gezellig namiddagje kerstshopping. Niet dat er veel te shoppen valt maar toch. 's Avonds zitten we nog voor een laatste keer allemaal samen aan tafel want Gina gaat ons verlaten om op haar beurt voor zieke Flappie te zorgen. Inge en Thomas blijven wel tot morgen. De volgende ochtend gaat de harde kern wandelen terwijl de anderen rustig in het hotel blijven. We volgen jan en Gisjo deze keer en belanden in het bos waar Ejay rustig kan ravotten in de plassen. Af en toe schudt hij zich eens lekker uit en moeten we snel wegspringen om ook niet nat te worden.

Wat is het toch zalig die verse lucht in te ademen en te genieten van de rust en de natuur. We komen nauwelijks mensen tegen en zo heb ik het graag. Het weer zit mee, het is wel grijs en grauw maar de regen blijft achterwege. Vorig jaar was het natuurlijk nog pittoresker met die sneeuw maar ook dit heeft z'n charme. Er hangt een soort nevel over de velden en die geeft het landschap een misterieus sfeertje. In de verte zien we een dier, we gaan er van uit dat het een hertje is. Terug in het hotel krijgen we nog een warme maaltijd en bespreken we welke periode we volgend jaar naar Gransdorf gaan. Normaal is het steeds het weekend van Sinterklaas maar we willen eens wat anders. We besluiten te boeken voor het weekend van Sint Maarten, wat hier heel erg gevierd wordt. Volgens jaar dus afspraak het weekend vóór 11 november.

 

2 opmerkingen:

 1. Een modder bad gratis in de vrije natuur en wij moeten daar voor betalen.
  Het verhaal was weer gewelgig leuk.
  Groetjes en de foto's ook leul
  Greta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ben je erin geslaagd een leuke foto van mij op de blog te zetten.
  Toen wogen de loodjes nog niet zo zwaar.
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen