zaterdag 28 mei 2016

Ostuni - Brindisi - Milaan - Amsterdam

Onze laatste dag is aangebroken en we eindigen in schoonheid want het zonnetje schijnt al van 's morgens vroeg. Na het ontbijt rijden we naar Ostuni, la città bianca.
 
Deze witte stad is gebouwd op 3 heuvels en de hoogste vormt het stadscentrum met een wirwar van straatjes en steegjes waar je lekker in kan verdwalen. Denise wandelt met ons tot aan de Piazza Libertà, het grote plein van waar een smal straatje vol leuke winkeltjes omhoog slingert naar de Duomo. De mooie kathedraal heeft een heel bijzonder roosvenster. Er zijn 24 bogen aan de buitenkant voor het aantal uren per dag en de 12 bogen aan de binnenzijde stellen het aantal maanden per jaar voor. In het midden zie je een Christusfiguur met zeven hoofden die eromheen zweven. Ostuni heeft prachtige steegjes met witte huisjes, kleurrijke accenten, veel groen en bloemen. Af en toe lijkt het hier, ondanks dat het een toeristische plek is, volledig uitgestorven. De meeste mensen blijven hangen in de éne winkelstraat die het stadje rijk is maar wij vinden het vooral heel erg leuk om de toeristische straatjes achter ons te laten en op zoek te gaan naar leuke plekjes ver weg van de drukte. Het is hier werkelijk zalig vertoeven en we willen helemaal niet naar huis!

 
Ingrid koopt op de valreep nog een hoedje voor al haar volgende reizen want nu gaat ze er niet veel meer aan hebben. We rijden rond de middag door naar Brindisi maar voor we uitstappen zingen we nog één laatste keer:
Volare oh oh 
Cantare oh oh 
Nel blu dipinto di blu 
Felice di stare lassù
We nemen afscheid van Gianvito en checken in voor een vlucht naar Milaan. Van daaruit vliegen we naar Amsterdam.

 
Onze mooie reis zit er weeral op. Enig nadeel was dat we respectievelijk 20 en 10 jaar te jong zijn om met Lauwers mee te gaan.  Alles ging een klein beetje te traag naar onze zin maar we hebben wel heel erg veel gezien. Puglia, gelegen in de ‘hak van Italië' is mooi, heel mooi en biedt een combinatie van natuurpracht, historische steden en lieflijke dorpen waar de tradities nog in ere worden gehouden. De olijf- en wijngaarden, de typische trulli en de afwisselende landschappen toveren deze streek om tot een sprookjesachtige bestemming. Verstilde witte dorpjes tegen glooiende heuvels, een spectaculaire kustlijn, en prachtige oude steden, dat is Apulië, een wonderschoon gebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten