dinsdag 10 juli 2018

Veere

De dag begint opnieuw vroeg in Zoutelande want vandaag is het marktdag en de marktkramers zetten al van in de vroege ochtend hun kraampjes neer. Het weer is helemaal omgeslagen, het is bewolkt en er staat een frisse wind. Na het ontbijt lopen we even langs de marktkraampjes en maken daarna een uitstapje naar het mooie dorpje Veere. We rijden via kleine polderweggetjes, door prachtige dorpjes en langsheen unieke vlaktes naar het betoverende historische stadje.


Elke dinsdag is het ook in Veere markt en dan wordt door de inwoners de klederdracht van vroeger uit de kast gehaald. Tijdens onze wandeling door het stadje komen we historische figuren tegen zoals een Zeeuws meisje, een mosterdmaker en enkele kinderen in Walchers kostuum. Op de markt zelf vinden we geen moderne apparaten wel nostalgische huishoudelijke toestellen, antiek en brocante, ouderwets snoepgoed etc. Natuurlijk ook veel streekproducten en we zien een demonstratie van schapen scheren. 
De smalle straatjes met kinderkopjes, de statige handelshuizen en niet te vergeten de imposante Grote Kerk en het beroemde Stadhuis voeren ons mee naar vervlogen tijden.  Door het miezerige weer,  het is ondertussen flink koud geworden, besluiten we hier nog snel te lunchen en daarna weer huiswaarts te keren. 


Jammer van het weer op mijn laatste dagje Zeeland maar al bij al heb ik er toch ontzettend van genoten!


1 opmerking:

  1. als je er van genoten hebt at is het voornaamste.
    Als het nog eens een mooie dat is en het komt voor ons beide uit nodig ik uit om een stukje Zeeland te verkennen
    Slaapwel

    BeantwoordenVerwijderen