zaterdag 22 oktober 2016

Aartrijke - dag 1

We vertrekken om half 10 richting Aartrijke voor een gezellig weekendje weg in eigen land. Langzaam verandert het landschap en we genieten van de uitgestrekte velden met laaghangende mist, het weidse landschap geeft ons een instant vakantie gevoel. Bij aankomst in B&B Artiriacum worden we weer geweldig ontvangen door Paula & Achiel met een tasje zelfgemaakte pompoensoep. In tegenstelling tot het prachtige weer in Antwerpen, valt de regen hier met bakken uit de lucht. Zelfs de schaapjes gaan schuilen in de stallen. We praten dus maar gezellig bij tijdens het nuttigen van een lekker aperitiefje. Daarna lunchen we in de veranda en plots staat het geluk terug aan onze kant want het weer slaat om. De zon begin te schijnen en de ruimte wordt helemaal opgewarmd. We besluiten dus nog een activiteit in te plannen deze namiddag. 
Oostende, ook wel de Koningin der badsteden genoemd, mag niet ontbreken als we er in de omgeving vertoeven. Op internet las ik over The Crystal Ship, een kunstroute in de stad die liefhebbers van streetart niet mogen missen!
 
 We stappen dus naar de toeristische dienst waar we een gratis brochure gaan ophalen. Zo’n 100 bewoners stelden hun gevel ter beschikking aan bekende Europese graffiti artiesten die er indrukwekkende kunstwerken op schilderden. De wandeling is 8,5 km maar Paula heeft vanavond een restaurantje geboekt om 6 uur dus hebben we maar twee uurtjes tijd. We starten in het centrum en passeren achtereenvolgens heel figuratieve, geometrische en abstracte werken. Ondertussen ademen we de zilte zeelucht in, proeven de ongereptheid en dompelen we ons onder in een gevoel van ‘vakantie en genieten van the slow life. In de verte zien we een hoge appartementsblok en Paula vertelt ons dat daar een volledig nieuwe stad zal gebouwd worden waar meer dan 100.000 mensen kunnen wonen. Er komt ook een prachtige yachthaven, winkels en wandelpromenades. Eerst denken we dat ze ons wat probeert wijs te maken maar nee hoor, het is effectief zo. Oostende zal tegen 2020 een volledige nieuwe woonwijk rijker zijn. 

 
's Avonds dineren we in 'De wereld is klein' in Vrasenare. Zoals de naam al laat vermoeden presenteert dit restaurant een heel diverse keuken. Het is een buffet à volonté waarop we zowel Italiaanse, Oosterse, Spaanse, Franse en Belgische gerechten kunnen terugvinden. Bovendien kunnen we aanschuiven voor een lekkere steak op de BBQ, een heerlijk visje op de teppanyaki of wat kip in de wok. We sluiten af met een smeuïg ijsje. Heerlijk!

1 opmerking:

  1. Nu eerst je blog gelezen van Tilburg dat is voor
    herhaling denk ik.
    Geniet nu nog van jullie weekendje gisteren was al
    zeker meegevallen.Dikke knuffel

    BeantwoordenVerwijderen