zondag 16 oktober 2016

Tilburg - dag 2

We genieten van een overheerlijk ontbijtje met verse croissantjes. Krachtvoer voor onze wandeltocht van vandaag want we gaan op verkenning in het unieke duinlandschap van Biezenmortel. Het allerleukste aan Tilburg is zonder twijfel de natuurrijke omgeving. Na amper 15 minuten staan we in de Loonse en Drunense Duinen, een prachtig natuurgebied. We starten onze wandeling door de naaldbossen en worden af en toe bijna omvergelopen want de legendarische devil's trail vindt vandaag plaats. Eens de bossen voorbij, wanen we ons alleen op de wereld. We worden stil wanneer we eindelijk de enorme zandvlakte zien en begrijpen meteen dat dit gebied ook vaak de Brabantse Sahara wordt genoemd.
 
We verwachten elk moment een leeuw, olifant of springbok voorbij te zien komen maar het blijft stil. Dit uitgestrekte stuifzandgebied is werkelijk adembenemend mooi. We banen ons een weg door het mulle zand en dat is best vermoeiend zelfs na 4 jaar Fitclass. Terug aangekomen bij taverne de Rustende jager ploffen we dan ook neer op het zonovergoten terras. We zijn hier niet alleen want het krioelt van de fietsers, lopers, wandelaars en ruiters. Iedereen geniet van deze prachtige laatste nazomerdag. We besluiten daarna de stad terug in te trekken voor een late lunch bij Bagels & beans, gevolgd door een zalig dessertje bij Cupcake addicts. Bij dit verleidelijke adresje in het kloppend hart van Tilburg zijn erg originele exemplaren te vinden. We kuieren daarna nog wat door de kleine straatjes van de stad en eindigen op een zonnig terrasje voor alweer iets lekkers.
 
Tenslotte is dat toch wat het leven aangenaam maakt! Ondertussen is het bijna vijf uur en het weer is nog steeds schitterend. De terrassen zitten overvol en we wanen ons ergens in een warm land. 's Avonds in het hotel schuiven we opnieuw aan tafel voor een heerlijk driegangen diner. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten