zaterdag 15 oktober 2016

Tilburg - dag 1

Nederland is een echt vakantieland en is bovendien ook lekker dichtbij. Hoog tijd om weer een nieuwe stad te ontdekken. Mede dankzij travelbird, kozen we deze keer voor Tilburg. In tegenstelling tot andere steden in Nederland, vind je in Tilburg geen grachten. De stad biedt echter wel die typische Brabantse gezelligheid, lekkere eettentjes en hippe winkels! Alvorens de winkelstraten onveilig te maken, gaan we een koffietje drinken in één van de gezellige coffee bars van de stad. Het toeval wil dat we er hier een grote punt appeltaart bij krijgen voor 1 euro. Ja we weten onze adresjes wel te kiezen. We duiken nadien het gezellige stadscentrum in, waarvan de Heuvelstraat het drukke middelpunt is met vestigingen van bijna alle grote, bekende winkelketens. Er zijn echter ook veel verschillende kleine, toffe zaakjes waar ze unieke spullen verkopen. Ideaal voor alvast wat kerst shopping! Een mens kan er niet vroeg genoeg aan beginnen!
 
Doordat er in Tilburg de afgelopen jaren veel verbouwd en vernieuwd is, is er een mooie balans ontstaan tussen prachtige historische panden en moderne pleinen. Heel gezellig om door de straatjes te kuieren. Prachtig vind ik de banken met unieke vorm die bekleed zijn met kleurrijke mozaïek tegeltjes. 
 
Wisten jullie trouwens dat Tilburg vaak de bijnaam "Klein Antwerpen" krijgt? Om die bijnaam te snappen, moeten we naar de Oude Markt, een super gezellig pleintje waar  er echt van die typisch Belgisch getinte cafeetjes zijn. Na al dat shoppen, hebben we een beetje honger gekregen. We passeren een klein steegje waar een vrolijk mannetje ons van op een reclamebord vriendelijk toelacht. De pannenkoekenbakker is een gezellig eethuisje waar je kunt kiezen uit ontelbaar veel soorten zoete en hartige pannenkoeken. Het is er binnen lekker nostalgisch met tekeningen van Anton Piek aan de muren. We voelen ons net twee kleine kinderen wanneer we moeten kiezen uit zo veel verschillende smaken. Viviane gaat voor appel met kaneel en ik kies banaan met honing. Wanneer de dikke ambachtelijk bereide pannenkoeken op tafel komen, loopt het water ons in de mond. Heerlijk zo een zoete zonde! Bij het afrekenen worden we nog getrakteerd op een echte Brabantse likeur. Voor herhaling vatbaar!
 

Om 5 uur sluiten we ons dagje Tilburg af met een lekker sapje bij bagels and beans en rijden dan naar ons onderkomen voor de komende twee nachten. We logeren in de Postelse Hoeve. De kamer is niet groot maar wel gezellig ingericht met warme tinten. Het hotel beschikt over een restaurant, een eigentijdse versie van de klassieke Parijse brasserie. We mogen hier aanschuiven voor een heerlijk driegangendiner. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten