woensdag 1 juni 2022

Slieda

Eindelijk vakantie! We trekken vandaag naar Malta, een dwergstaat die bestaat uit drie eilanden. Sinds 1974 is het een zelfstandige republiek. Het ligt in de Middellandse zee ten zuiden van Italië en was in 2018 culturele hoofdstad van Europa. De eilandengroep is door haar centrale ligging altijd van strategisch belang geweest. Een hoop veroveraars zette hier voet aan wal, wat tot een mix van Europese, Mediterrane en Arabische invloeden leidt die zowel in de architectuur, de keuken als de taal terugkeert. In 2004 werd Malta lid van de EU dus geen rompslomp met betalen – dat kan hier gewoon in Euro.


We zijn redelijk vroeg op de luchthaven maar onze vlucht heeft een half uur vertraging. Wanneer we eindelijk vertrekken, gaat het vlot, te meer omdat we een praatzieke man naast ons hebben die honderduit vertelt over het eiland dat we weldra gaan bezoeken. Hij heeft er een huis en gaat geregeld over en weer. Tania krijgt al den bibber wanneer de man over het hectische verkeer begint te praten. ‘Ze rijden daar als zotten’, zegt hij. Ik blijf er nog even rustig onder, we zien wel. De eerste 2 dagen doen we sowieso met het openbaar vervoer.


Wie met het vliegtuig komt, kan tijdens de dag in één oogopslag het hele land overzien maar wanneer wij op Malta landen is het al bijna middernacht.  We zijn dan ook blij dat we vooraf een taxi geboekt hebben die ons naar ons hotel zal brengen. Een shuttle bus zet ons af in de aankomsthal en na een kwartiertje wachten, rollen onze koffers over de bagageband en kunnen we richting de uitgang lopen. De temperatuur is nog heerlijk warm, maar liefst 25 graden, dat belooft voor morgen! Een goed Engelssprekende man, genaamd James, staat ons al op te wachten met een bordje in de hand. “Mrs. Stiphout en Mrs. Thys worden verwacht”! Overal langs de weg zien we bordjes met ‘speed kills’ maar daar heeft de man geen oren naar, hij rijdt als een gek. Witte lijnen en snelheidsbeperkingen gelden niet voor hem. We zijn dan ook blij wanneer we de straat van ons hotel inrijden. 


Het Palazzo Violetta Boutique Hotel ligt in Sliema op ongeveer een half uurtje rijden van de luchthaven.  Bij aankomst worden we, ondanks het late uur, hartelijk ontvangen. We worden naar onze kamer gebracht en deze is ruim en netjes maar het is er pokkeheet en de airco werkt niet. Terug naar beneden dus om te reclameren. De man gaat mee terug naar boven en wonder boven wonder de airco schiet in gang. Eenmaal terug onder ons, valt de airco opnieuw uit. We zijn te moe om er ons druk over te maken. We gaan dus een warme nacht in ….


2 opmerkingen:

  1. Hopelijk is airco vandaag gemaakt geniet nog dikke knuffels!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet van jullie verlof hopelijk komt het berichtje bij jullie

    BeantwoordenVerwijderen