zaterdag 10 september 2022

Cefn Bryn - Gower Way

Terwijl het hevig onweert in België worden wij voor de verandering wakker onder een prachtige blauwe hemel. Na het ontbijt besluiten we voor een laatste keer te gaan genieten van het prachtige landschap. We maken een wandeling over de Gower Way, die het schiereiland in twee deelt. Hierdoor hebben we spectaculaire vergezichten over Noord en Zuid Gower. Het pad is goed. We moeten alleen uitkijken voor de uitwerpselen want we hebben nog een lange weg te gaan vandaag. Een strontgeurtje zou niet echt bevordelijk zijn voor onze reis naar huis. 


Halverwege komen we achtereenvolgens schaapjes, koeien en wilde paarden tegen. De beestjes zijn het blijkbaar gewoon want ze grazen rustig verder. We verbazen ons er over hoe divers het landschap in Wales is. Na elke bocht ontvouwt zich een ander mooi tafereel. Af en toe passeren we een jogger of iemand die zijn hond uitlaat maar het merendeel van de tijd hebben we zo goed als het rijk alleen. 


Helemaal boven op de top heb we een prachtig zicht op het strand van Oxwich en Three Cliffs Bay. We zien heel goed de wandeling die we gisteren deden. Die was leuk maar ook hier genieten we van. Het prachtige uitzicht naar beneden wordt niet verstoord door huizen en de helling is bedekt met heide. Helemaal beneden, het strand, de kliffen en de mooie blauwe zee.


Rond de middag gaan we terug naar huis om te lunchen op ons terras. Er is nog lekker brood en de ijskast moet leeg zegt John, dus maken we een sandwich. De ontspannen sfeer hier in John’s huisje, gaan we missen. Nog even genieten we van het zonnetje en dan is het tijd om naar Cardiff te rijden. We nemen nu de andere kant van het schiereiland via Loughor. Helemaal anders alweer, maar ook mooi. Onderweg stopt John nog even in Penclawdd bij GG’s Gelato voor een heerlijk ijsje. Joe’s was goed maar deze is beter! 


Ons weekje Wales zit erop! Wat hebben we genoten van het gevarieerde landschap, de beboste dalen en valleien, een zee van heide en brem langsheen de afgelegen wegen, de prachtige kliffen aan het strand en de minuscule dorpjes met kabouterhuisjes in natuursteen. Het is zo onterecht dat Wales, het vergeten kindje van het Verenigd Koninkrijk is. We hadden een geweldige gids en gastheer en nemen met spijt in ons hart afscheid. But we will be back!!

1 opmerking: