zondag 4 september 2022

Meerle - Wandelen van Den Rooy naar Smisselbergen

Het is weer een mooie dag vandaag, een dag om in de natuur te wandelen. En waar beter dan in Meerle bij Hoogstraten, waar maar liefst 2 natuurgebieden samenkomen. Het dorp heeft heel wat meer te bieden dan de befaamde heerlijke aardbeien. Je vindt hier dus een ongerepte natuur om in te verdwalen. Vroeger vond je hier schrale heidegrond maar nu is het domein omgetoverd tot een biotoop waar zeldzame en gevarieerde fauna en flora zich thuisvoelen. In natuurgebied Den Rooy luisteren we naar het gefluit van de vogeltjes die zich schuilhouden in de bomen, en het gezoem van de bijtjes die rondvliegen in de weiden vol met wildbloemen.  We lopen hier zo goed als alleen. 


We maken de oversteek naar natuurgebied Smisselbergen. 150 jaar lang werd het ongemoeid gelaten maar enkele jaren geleden kocht natuurpunt het domein en werd het toegankelijk voor publiek. De wandelpaden zijn hier goed aangeduid en netjes onderhouden. Dwars door het gebied stroomt de Heerlese Loop. Af en toe moeten we deze oversteken via de mooi aangelegde houten vlonders. We speuren het struikgewas af op zoek naar de onschuldige hazelworm, een pootloze hagedis die tot 45 cm lang kan worden en in deze streek voorkomt. Waarschijnlijk maken we te veel lawaai.


Na een wandeling van 11 km komen we terug bij de auto en rijden we verder naar Hoogstraten. Op een zonnige terrasje eten we nog iets lekkers alvorens naar huis te rijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten