zondag 9 juni 2024

Melissenpad en dierentuin Amersfoort

Zet Nadine niet aan het werk als je lekkere pistolets uit de oven wil want dat loopt faliekant af. Hoe het kon gebeuren, geen idee maar de broodjes komen eruit als keien. Waarschijnlijk verkeerd standje? Vandaag is het zondag en we zitten in een uiterst gelovig dorp dus dat betekent dat er geen enkele bakker open is. Gelukkig hebben we nog yoghurt met granola. Een gezond ontbijtje dus. We brengen alle afval weg, pakken in en rijden naar het Melissenpad, een kunstpad van één kilometer lang. Langs het pad komen we kunstwerken tegen die in beweging gezet kunnen worden door ergens aan te draaien of door er op te gaan fietsen. Oude gereedschappen werden aan elkaar gelast en daar werd een kunstwerk van gemaakt.


We starten aan een kleurrijke lantaarnpaal met naambord. De paal is versierd en er zit een varkentje bovenin. Natuurlijk geen echt varken, maar eentje van hout. Het is een voorproefje van de leuke en grappige kunstwerken die we tegenkomen. Deze zijn allemaal gemaakt door Ap Melissen van afvalmateriaal en oude landbouw attributen. Hij krijgt deze van particulieren, maar ook van ondernemingen uit de buurt.


We passeren oude gereedschappen in een hutje genaamd ‘Hutbewoners’, een huisje met een weegschaal waarop we kunnen gaan staan. Verderop komen we verbouwde fietsen tegen. We kijken onze ogen uit. Wandelend over het Kunstpad van Appie worden we af en toe echt verrast. Sofie had het zich allemaal anders voorgesteld. Zij dacht dat er echt herkenbare dingen gemaakt waren met oud ijzer maar het zijn dus gewoon grappige figuurtjes. We hebben in ieder geval onze ochtendwandeling achter de rug.


Zowel Sofie als ik houden wel van beestjes dus mag een bezoekje aan het Dierenpark Amersfoort niet ontbreken. De dierentuin ligt in een bosrijke omgeving en de start is alvast veelbelovend. De zwartstaartprairiehond komt uit Noord Amerika en is zo schattig om te zien. Er is een ondergrondse tunnel gemaakt waardoor je eigenlijk midden in hun woonkamer uitkomt. Ze zijn net aan het eten. 


We hebben zelf ook wel honger gekregen dus gaan we een kleinigheidje eten op het terras van een van de vele restaurants in het park. Het eten is hier verrassend lekker en eigenlijk valt de prijs ook best mee. Alleen de kraaien maken me een beetje nerveus. Ze komen wat mij betreft veel te dichtbij. In het park zijn verschillende werelddelen te ontdekken. Zo heb je het Snavelrijk waar we pelikanen van heel dichtbij kunnen zien baden in het water. Wat een machtige vogels zijn dat! Er zitten uiteraard ook flamingo’s, gieren en andere roofvogels.


In het Dinopark ontmoeten we de prehistorische bewoners die ooit op onze aarde leefden. Hier komen we meer te weten over de Brachiosaurus en de vliegende Pterodactylus! Heel erg leuk voor kinderen al is het soms ook eng. Ik spring bijna een meter omhoog wanneer er naast mij een hels geluid wordt afgespeeld. Het gebrul van de dino’s gaat door merg en been. Al vragen we ons wel af hoe ze in godsnaam kunnen weten hoe het gebrul van een dino ooit heeft geklonken.


Het verblijf van de slangen, spinnen en hagedissen geeft me lichte rillingen. Alleen die laatste kunnen me wel bekoren. Ze zitten roerloos op een tak en kijken ons indringend aan. Deze dieren kunnen zich moeiteloos aanpassen aan hun omgeving en verkleuren al naargelang hun achtergrond. Dit beestje hadden we bijna niet gespot.


Bij de olifanten blijven we nog even hangen. De immense dieren hebben een redelijk groot perceel om rond te lopen. Aan het eind van de dag eten we nog een lekker ijsje. We hebben echt genoten van het prachtige park met veel groen en af en toe mooie graffiti. Wat ons betreft mochten er wel nog wat meer dieren zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten