vrijdag 15 april 2016

Barcelona - dag 1

We staan in de startblokken voor alweer een citytripje naar Barcelona. Bij mij is het slechts een half jaartje geleden maar dat is niet echt een straf want deze stad verveelt nooit. Door de nasleep van de aanslag op Zaventem 22 maart hebben we flink wat kopzorgen. Ryanair schrapt al de vluchten dus moeten we hals over kop op zoek naar een nieuwe vlucht. Gelukkig is er nog plaats met Brussels Airlines. Wanneer alles omgeboekt is, besluiten de luchtverkeersleiders te gaan staken. Opnieuw kopzorgen. Op hoop van zegen vertrekken we vroeg in de ochtend richting luchthaven. Om 7u komt de taxi ons al oppikken. Er werd ons namelijk meegedeeld dat we minstens 4u vroeger op de luchthaven moeten zijn. Bij aankomst staat er al een lange rij maar iedereen schuift geduldig aan. Na een uitgebreide controle, kunnen we onze koffers afgeven. Deze worden niet zoals gebruikelijk op een transportband gezet maar door enkele sterke mannen manueel weggebracht. Benieuwd of ze op de juiste bestemming zullen geraken. Chapeau voor Zaventem dat alles zo vlot kan lopen na amper twee weekjes. Na een vlucht van 1u40 min landen we in El Prat de luchthaven van Barcelona. Vorig jaar kwam ik in een andere terminal toe met Ryanair, waar we de trein konden nemen tot op Plaza Catalunia maar de terminal waar we nu arriveren, heeft geen trein. We nemen dan maar de metro naar het centrum maar dat is wel een heel gedoe want we moeten enkele keertjes overstappen. Ons hotel Chic & Basic is gelegen aan het einde van de Ramblas, tegen de haven. We zijn verrast wanneer we naar binnen gaan. De lobby is geïnspireerd door de jaren 60 met een gezellige receptie en een Fiat 600 als centraal pronkstuk. De gangen en kamers zijn heel kleurrijk. Echt heel erg charmant!

Na het inchecken is het al half 6 voorbij en besluiten we wat rond te dwalen in de buurt van de Ramblas. De Catalanen weten lekker eten erg te waarderen en hun liefde voor de lokale keuken valt meteen op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je Europa’s grootste markt voor etenswaren in Barcelona kan terugvinden, gelegen in het midden van La Rambla. Die markt, La Boqueria, is door haar overvloed aan lekkers en door haar prachtige architectuur een niet te missen bezienswaardigheid. Foodies kunnen hier in één van de tapa bars naar hartenlust genieten van lokale lekkernijen. In deze bruisende overdekte markt voelen, proeven, horen en ruiken we volop die typische Catalaanse sfeer. Uiteraard wordt er hier al een kleinigheidje gegeten maar dat is niet voldoende om onze honger te stillen dus trekken we naar Plaza Real voor het avondmaal. Vroeger was dit pleintje het mekka van de drugsverslaafden maar nu is het helemaal opgeknapt en straalt het heel veel charme uit. Het voelt heel Mediterraans aan doordat het helemaal vol staat met palmbomen.

Het terras van het restaurantje dat we uitkiezen zit vol en het wordt toch ook een beetje frisjes dus besluiten we een tafeltje binnen te nemen. François wordt al onmiddellijk aangesproken - die kent toch overal iemand hé! De man in kwestie is niet te spreken over het eten hier maar we laten ons niet ompraten en gaan lekker zitten. Gelukkig maar want het eten is super lekker! Niet dat ik daaraan twijfelde want in september ben ik hier met Gina ook geweest. Na het diner maken we nog een wandeling langs het water. Elke cm van de lange promenade wordt ingenomen door Afrikanen die namaak artikelen verkopen. De politie stond er bij en keek er naar. Vreemd want op een bord staat geschreven dat handel drijven hier verboden is. Bovendien staat er ook op te lezen dat al wie iets koopt van deze mannen een boete van 50 euro moet betalen. Rond 10 u keren we terug naar het hotel voor hopelijk een goede nacht, al twijfel ik daar sterk aan want ons raam sluit niet goed af en het lawaai van buiten is binnen heel goed hoorbaar.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten