zaterdag 6 april 2024

Knokke - Dudzele

Het elegante Knokke-Heist is de favoriete badplaats van de beau monde uit binnen- en buitenland en is meer dan een gevestigde waarde. De stad kende een ongeziene transformatie. Van een eenvoudig polderdorpje werd het de ‘place m’as-tu vu’ van de Belgische kust. Hier draait alles om ‘zien en gezien worden’.


Knokke-Heist bestaat uit 2 delen, Knokke (ook wel gekend als Het Zoute) en Heist zelf. Deze zijn op wandelafstand van elkaar gelegen maar hebben toch een verschillende ‘vibe’. In Knokke kan je urenlang shoppen in de prestigieuze winkels.  Bovendien is er ook heel wat groen in de stad. Met haar uitgebreide diversiteit van verschillende natuurzones: duinen, slikken, polders en stranden wist Knokke zich op de kaart te zetten als ‘groenste gemeente van de kust’. In Heist is iets rustiger en de troef hier, zijn de heuvelachtige duinen.


We maken eerst een strandwandeling op het mooie grote strand dat zo vroeg in de ochtend nog zo goed als verlaten is. Het ruisen van de zee, de kabbelende golfjes, dat  geeft toch een instant ‘feelgood’ gevoel. We komen helemaal tot rust. Wanneer we terug op de dijk komen, is er nog steeds niet veel volk. Vreemd met dit mooie weer.


Voor we de winkelstraten induiken, gaan we lunchen. De pasta zonder kaas met scampi, wordt er eentje met kaas en kip. Tja, die kip daar kan ik mee leven maar de kaas, sorry die moet eraf. Zonder morren wordt een nieuw bordje gemaakt.Tijdens een wandeling door de stad, komen we heel wat bijzondere beelden tegen. Niet minder dan 30 kunstwerken zijn opgesteld in de straten, pleinen en langs het strand van Knokke-Heist. We stoppen even bij de galerij van Veerle de Vos. Viv is verliefd op haar ‘dikke madammen’ beeldjes en wil wat informatie. De beeldhouwster is niet aanwezig en het meisje dat in de galerij staat doet net vandaag haar eerste dag, veel van Viv’s vragen kan ze dus niet beantwoorden. Ondertussen is iedereen afgezakt naar de kust en is het op de dijk over de koppen lopen.


We halen een broodje en rijden rond 5 uur naar onze verblijfplaats voor de komende twee nachten. We hebben gereserveerd bij de karaktervolle B&B Brutt in het landelijk Brugse ommeland, die verscholen ligt in de polders tussen Damme en Brugge. Bij aankomst worden we ontvangen door Saskia en David. We hadden een warm welkom verwacht maar dat is het alles behalve. Het lijkt wel of het koppel heeft ruzie, in ieder geval hebben ze een slechte dag want een lachje kan er niet af. We worden eerst naar de gemeenschappelijke ruimte gebracht waar we een welkomsdrankje krijgen. Daar laat David ons niet echt subtiel weten dat er een fout gebeurd is bij booking.com. Ze zijn blijkbaar op zondag en maandag gesloten. Tja dat is niet ons probleem natuurlijk. We begrijpen niet dat ze ons niet gecontacteerd hebben met de melding dat onze boeking beter verzet zou worden. We voelen ons in ieder geval niet echt welkom. Hopelijk wordt dit morgenvroeg bij het ontbijt goed gemaakt. 


David brengt ons naar de kamer en die is gelukkig wel ok. De ruime kamer heeft een adembenemend uitzicht op het vlakke land en is bijzonder smaakvol ingericht met veel oog voor detail. In het tv-programma ‘Met 4 in bed’ kregen ze in 2023 van één van de deelnemers de opmerking ‘de koningin van de B&B’s’ en dat is wat ons betreft wel meer dan correct! De inrichting is echt heel erg mooi. 


‘s Avonds maken we nog een mooie wandeling naar de Damse Vaart. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten