donderdag 16 september 2021

Figueres - Barcelona

Onze laatste dag in Figueres dus na het ontbijt trekken we nog even de stad in. Het heeft flink geregend deze nacht dus alles is mooi opgefrist. Zalig temperatuurtje vind ik. Eerst flaneren we wat over de Ramblas, een groot plein omringd door bomen. Gisteren zaten alle bankjes vol maar vanmorgen is het zo goed als verlaten. Aan het eind van de Ramblas is er een portret van Dali getekend op straat dat weerspiegeld in het glanzend oppervlak van een paal. Om de hoek ligt het Teatre Municipal met een vreemd standbeeld ervoor. 


We kuieren verder door de smalle straatjes en komen zo bij een abstract en surrealistisch beeld, helemaal in de stijl van Dali. Je kan het niet missen wanneer je naar het museum van Dali loopt. Het is sierlijk en krachtig tegelijkertijd. We werpen nog een laatste blik op het impressionante museum en draaien de hoek om naar de Iglesia de San Pedro. In deze vroeg gotische kerk werd Dali gedoopt en kan je zo binnenwandelen maar het is er donker en ik krijg er een beklemmend gevoel. Geen leuke vipe hier. Aan de achterkant is er een mooi hek. Veel is er in de stad eigenlijk niet te beleven, met uitzondering dan van het Dali museum dus we besluiten om uit te checken. 


Vandaag verlaten we namelijk het binnenland van Catalonië want de laatste dagen van onze reis spenderen we opnieuw in Barcelona. Van zodra we in de auto zitten, begint het lichtjes te regenen maar hoe meer we Barcelona naderen, hoe zonniger het wordt. Wanneer we 1,5 uur later in de stad van Gaudí toekomen, is het opnieuw 27 graden en staat de zon hoog aan de hemel. We trotseren het drukke verkeer in de stad en vinden redelijk snel het station waar we onze auto bij Europcar inleveren. Vervolgens nemen we de taxi naar B&B BacHome Terrace. Daar aangekomen worden we hartelijk ontvangen en krijgen we als VIP’s een mooiere kamer dan de vorige keer. We drinken nog een lekkere chocomelk op het terras en trekken dan de stad in om te shoppen. When in Barcelona … shopping must be done! Tania wil graag een mozaïek hagedis die ze gezien heeft vorige week. Gelukkig hebben ze die nog. We lunchen veel later dan gewoonlijk bij Mono, een Japans restaurant dat heel hoog aangeschreven staat. De noedels met rundvlees zijn geserveerd onder een dakje van omelet en zijn heerlijk. Alleen het witte sausje dat schuilgaat onder het dakje van ei, kan ons niet bekoren maar dat kunnen we er gelukkig wat afscheppen. Ik hou van de Catalaanse taal, maar ik begrijp er niets van en de serveerster blijkt geen andere taal te spreken.  Vreemd toch dat sommige jonge mensen echt geen Engels verstaan.


De straatgeluiden maken mijn dag goed. Muzikanten vind je hier overal, op straat en in de metro en daar hou ik wel van. Barcelona is absoluut een plek om dingen te voelen. Zelfs wanneer je er gewoon rondloopt, voel je de magie en de vriendelijke sfeer.  Barcelona is levendig en intens, maar toch ontspannend en gastvrij. Na al dat shoppen rusten we even uit op de prachtige banken van de Passeig de Gracia met zicht op de meest fantastische huizen. Dit is de duurste straat van Spanje, zowel om te winkelen als om te wonen en werd geïnspireerd op de Champs Elysée in Parijs. Het is een walhalla voor wie dol is op dure merken als Chanel, Dior, Rolex en Prada. Maar ook als je iets minder te besteden hebt, kun je hier zoals ze zeggen ‘shop till you drop’. Ketens als H&M, Zara en andere grote merken zijn er namelijk ook. Alvorens naar het hotel terug te gaan, stoppen we bij Mauri voor lekkere taartjes die we vervolgens op ons dakterras op smullen. 




2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige reis hebben jullie al gehad,geniet nog van jullie laatste dagen in Barcelona, de lekkere dingen, de sfeer en de mooie omgeving.jullie komen terug met een koffer vol mooie herinneringen.
    Stiekem jaloers op jullie fantastisch mooie avontuurtjes,nog veel plezier.Groetjes Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen