donderdag 21 september 2023

Lithakia

Voor het eerst na covid gaan papa en ik nog eens samen op reis. Hij is net 80 geworden en dat moeten we vieren! In mijn vriendenkring zie ik dat meer en meer ouders wegvallen of sukkelen met de gezondheid dus uitstellen daar doen we niet aan mee. Het is nu dat we het moeten doen. Griekenland blijft een land waar zowel papa als ik van blijven dromen. Het is september en de echte hitte is getemperd, de grootste vloedgolf aan toeristen is voorbij en in België is de zomer een beetje ten einde. We hebben al vele eilanden bezocht maar eentje staat toch al lang op ons verlanglijstje, namelijk Zakynthos. Dit prachtige Griekse eiland ligt in het zuiden van de Ionische zee. Het heeft een oppervlakte van iets meer dan vierhonderd km2 en wordt ook wel ‘Il fioro di Levante’ genoemd. De vertaling hiervan is ‘bloem van het Oosten’ en die bloem gaan we vandaag eindelijk ontdekken. Rond de middag rijden we naar Zaventem waar we een directe vlucht nemen richting Zakynthos. Het is al donker wanneer we landen dus het beloofde adembenemende zicht op Marathonissi, een klein eiland ten zuiden van het grotere Zakynthos, zal voor binnen 10 dagen zijn. 


Eenmaal voet op Griekse bodem, halen we ons autootje op en rijden we richting ons vakantieverblijf. De rit duurt amper 15 minuutjes maar is toch een beetje beangstigend. De kronkelweg is smal en het is pikkedonker. Wanneer we toekomen bij Villa Jardin de Ville in het traditionele dorpje Lithakia staat Anna ons al op te wachten. Zij en haar man Pedro hebben veel liefde in het kleinschalig complex gestopt. De accommodatie, gebouwd in een Mediterrane stijl met een Frans tintje, heeft een prachtig zwembad en is omringd door een prachtige tuin. De kamer is ruimer dan we hadden verwacht. 


Papa is een nachtuil die pas wakker wordt als de zon ondergaat. Voor mij heeft de ochtendstond goud in de mond. Ik kruip dus alvast in mijn bedje

1 opmerking:

  1. Geniet samen van het mooie
    Griekse eiland. Groetjes aan papa 😘

    BeantwoordenVerwijderen