maandag 23 september 2019

Herceg Novi

Als het in Montenegro regent, dan REGENT het! Ik moet mijn bed nog niet uitkomen om te weten dat het vandaag een verschrikkelijk natte dag zal worden. De regen klettert tegen de rolluiken. Eenmaal uit bed zie ik op ons normaal zonovergoten terras dat de hemel volledig dicht zit. Ontbijt op het terras is dus uitgesloten. Gelukkig is het binnen lekker warm en knus. We hadden ons de laatste dag in dit prachtige landje helemaal anders voorgesteld maar het is wat het is en we moeten er het beste van maken.


s’Middags lunchen we gewoon thuis maar rond half 5 klaart de hemel een beetje op en besluiten we het stadje in te trekken. Nog een laatste keer door de straatjes kuieren en uiteraard gaan eten in ons favoriete restaurant. Lekker decadent doen voor een laatste keer: eerst een voorgerechtje, daarna een lekker visje en afsluiten doen we met een ijsje. 


Op twee weken tijd hebben we bijna het ganse land doorkruist en kunnen we zeggen dat we ongeveer alle bezienswaardigheden in Montenegro bezocht hebben. Het kleine Montenegro is net iets groter dan België maar had echt alles om ons te betoveren: een prachtige kust, ongerepte natuur en pittoreske dorpjes. De schoonheid van het land heeft onze verwachtingen echt overtroffen. Tijdens onze eerste etappe in de bergen waar we het Nationale park Durmitor bezochten, zagen we vooral natuurschoon en het was er lekker rustig want we kwamen er bijna niemand tegen. De tweede etappe in Virpazar was wat ons betreft de leukste bestemming met adembenemende ritten door de bergen en het prachtige Skadarmeer. Maar ook hier aan de kust hebben we genoten van de prachtige toeristische dorpjes. Montenegro heeft het allemaal. We kunnen nu met zekerheid zeggen dat diegenen die beweren dat dit het best verborgen geheim is van Europa, groot gelijk hebben!


Nog even voor alle toekomstige reizigers naar Montenegro: zet jullie roaming af want wij werden getrakteerd met een hoge rekening! Montenegro is wel Europa en je betaalt weliswaar met de euro maar het behoort nog steeds niet tot de Europese unie. 


Het was weer fijn even wat ‘quality time’ door te brengen met papa. Wanneer je plots helemaal op elkaar bent aangewezen, beleef je samen zowel de mooie als de slechte momenten en komen alle sterke maar ook zwakke kantjes naar boven. Ja telkens we samen op reis gaan, brengt dat ons weer ietsje dichter naar elkaar toe.


1 opmerking:

  1. Ja troost als jullie morgen landen heb je de regen meegebracht.Vandaag nog een mooie dag hier maar dan herfst.
    Goed dat het nog genoten hebt van jullie laatste dag lekker eten en drinken.Zou er zo op reis naar vertrekken.De laatste
    paragraaf was heeft mij heel ontroerd.Dikke knuffels en een goede vlucht en thuiskomst gewenst

    BeantwoordenVerwijderen